API not working

  • 27
  • Problem
  • Updated 2 weeks ago
There is a webserver problem with our data in cloud hosting provider.  They shut down all of the instances and they are not coming back up correctly.  We have all hands on deck and are working through the problems as quickly as possible.  Please bear with us as we work to fix this. 
Photo of Brendan Hayes

Brendan Hayes, Official Rep

  • 962 Posts
  • 123 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 27
Photo of John M Hartlove

John M Hartlove

  • 30 Posts
  • 6 Reply Likes
What is the latest with this problem? When should we expect to see these problems corrected. PWS’s continually cutting out, no daily summary, counter not showing visits above 1, what gives?
(Edited)
Photo of Brendan Hayes

Brendan Hayes, Official Rep

  • 962 Posts
  • 123 Reply Likes
Our team knows.  They have been spending days and nights working on things, but it turns into a whack-a-mole game.  The changes made to servers to prevent the Meltdown vulnerability decreased their efficiency so they don't scale the same.  We are trying to balance the load with the right number of servers.  This includes ingesting the data, storing the sata, and replicating the data across the servers.  We know its broken and have not stopped working on it.   I'm sorry for the trouble this has been causing.   
Photo of MontanaPhil

MontanaPhil

  • 10 Posts
  • 3 Reply Likes
Thank You !! 
Photo of John M Hartlove

John M Hartlove

  • 30 Posts
  • 6 Reply Likes
Thank you! We appreciate your response and efforts. What will be done to prevent this in the future?

Thank You for the continued efforts!
John
Photo of John M Hartlove

John M Hartlove

  • 30 Posts
  • 6 Reply Likes
New problem, no web cam posting. They all stopped last night about 11pm eastern
(Edited)
Photo of John M Hartlove

John M Hartlove

  • 30 Posts
  • 6 Reply Likes
Cams are down again. Started dropping off around 11am today. FTP test on several cams of mine not getting into the servers. Looking at wonder map, most cams in the same situation. Someone PLEASE fix these servers. Oh, I didn’t get the “I’m sorry email”. Been a paying member since 2008.
(Edited)
Photo of MontanaPhil

MontanaPhil

  • 10 Posts
  • 3 Reply Likes
Yes John, it seems the explanation/apology e-mail was premature. Weather data at 15 minute intervals I can live with for awhile. Cam images, especially DOT highway cams here in Montana, have to be current to be effective. Image update lag currently up to 6 hours now, including my own PWS. Been a rough ride for all the last 10 days.