I can not register my PWS

  • 4
  • Problem
  • Updated 6 months ago
Hello!, I want to register my PWS, but in the web page, section "Register with WU", the map doesn ́t appears  for select my location, still just blank. Someone knows if the page has some troubles?
Thanks!
Photo of DiegoECA

DiegoECA

  • 7 Posts
  • 2 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 4
Photo of Craig Morawey

Craig Morawey

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
I received a WS-0900-IP Wireless Internet Remote Monitoring Weather Station for Christmas, I also cannot register my PWS, keep getting server error.
Photo of DiegoECA

DiegoECA

  • 7 Posts
  • 2 Reply Likes
Fixed!!!
Photo of Craig Morawey

Craig Morawey

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
YES!! Thank you very much, I noticed on the base station the server light was on which it has not been on since install. I was able to log in and add my station, still waiting on it being live in the WunderMap but I know that does take some time. I hope the fix was not too difficult.
Photo of Craig Morawey

Craig Morawey

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
Hi DiegoECA, how much time does the WunderMap take to update with new units? Just curious.
Photo of DiegoECA

DiegoECA

  • 7 Posts
  • 2 Reply Likes
Hi Craig my pws took ten minutes to upload the information to wu.
Best regards
Photo of Craig Morawey

Craig Morawey

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
I can see it in the application on my iPad for both the WunderStation app and Wunderground app but not of the for main website WunderMap, I thought I would see it listed there also, when I search for my station name in the interactive WunderMap the list stops at KMNMINNE337 and my station is KMNMINNE338 just one shy. 
Photo of DiegoECA

DiegoECA

  • 7 Posts
  • 2 Reply Likes
I search my pws on main page in the  map and it appears, did you try serching on map?
Photo of Craig Morawey

Craig Morawey

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
It is there now, apparently there was an issue yesterday, when I logged in this morning I had a pop up on the WunderMap that there was an issue logging in and updating and saving preferences, there were several bug fixes that were applied to the website. Thank you for your help!
Photo of DiegoECA

DiegoECA

  • 7 Posts
  • 2 Reply Likes
GREAT!!!!!! this is my station ILAGOARG2.

Keep in touch!, great new year!
Photo of DiegoECA

DiegoECA

  • 7 Posts
  • 2 Reply Likes
Thanks Craig for feedback, i sent a couples mails to WU support, i hope can fix it. 
Photo of Mika Dog

Mika Dog

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
I was able to get mine registered and working but the location is off by more that 2 miles. Is there any way to change the Lat and Long coordinates for my PWS.   
Photo of DiegoECA

DiegoECA

  • 7 Posts
  • 2 Reply Likes
Hi Mika, did you set the correct latitud and longitud on wu page?, check your correct position with software for cellphones that use gps. You have the posibility to edit your pws information. If the page doesn ́t allow you to change the coordinates delete you pws and register it again. keep in touch.
Best regards!
Photo of Mika Dog

Mika Dog

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Where do I set the Lat and Long on the WU page? 
Photo of Mika Dog

Mika Dog

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
My actual Lat and Long is 41.58763, -83.62389. The position in my Acurite 5 in 1 PWS software is 41.587597, -83.62389. WU is showing it at 41.56000137, -83.65000153. Now that's a big difference. What can I do about it?
Photo of WunderWilliam

WunderWilliam

  • 7 Posts
  • 1 Reply Like
Mika Dog — This forum is intended for our Weather API, a tool for developers.

For questions about your PWS, please use the "Contact Us" link on this page:

http://help.wunderground.com/

Thanks!
Photo of Paul Cammish

Paul Cammish

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I’ve got no idea how to register my WS, I can connect to my WS but how do I register it on wunderground?
Photo of Victoria Gardner

Victoria Gardner, Official Rep

  • 656 Posts
  • 92 Reply Likes
Go here:  https://www.wunderground.com/personal-weather-station/mypws

Click on the button that says "Add a New PWS".

Victoria Gardner
Weather Underground API customer service
Photo of Hartley

Hartley

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
I too am having difficulty registering my PWS.  In my Profile I look for my devices which reports I don't have one so I click on the Add a New Device.  This takes my to the page where I click on Personal Weather Station.  I then add my address which gets me to the Details Tab.  I enter a name for my device and fill in the space with my device (Ambient Weather WS-2000), accept the privacy setting and click Next.  Nothing happens after that.  Any suggestion on what I may be doing incorrectly?
Photo of Victoria Gardner

Victoria Gardner, Official Rep

  • 618 Posts
  • 88 Reply Likes
No, but I would like to!  What browser/platform are you using to add the PWS?

--Victoria
Photo of Byron MacFarlane

Byron MacFarlane

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
This is happening for me too. Windows 10, Chrome and iPhone Safari.
Photo of Hartley

Hartley

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Windows 10 and Google Chrome
Photo of Hartley

Hartley

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
I also tried Windows Explorer, Microsoft Edge and Safari on my IPad.  The results were all the same.
Photo of Victoria Gardner

Victoria Gardner, Official Rep

  • 618 Posts
  • 88 Reply Likes
I have a report in for this.  I'll post back when I hear anything.

--Victoria
Photo of Hartley

Hartley

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Thank you! I look forward to hearing what is found.
Photo of Hartley

Hartley

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Victoria,  Any thing from the report you sent in?
Photo of Victoria Gardner

Victoria Gardner, Official Rep

  • 618 Posts
  • 88 Reply Likes
Hartley, they found something malformed in the user records for the people who failed.  (I don't have your specific email, do I?)  Unless there's something in your user record that you don't want to lose (like another PWS), I would just delete the user record and make a new one.  

If you're not sure how to do that, or it doesn't work properly, let me know!

--Victoria
Photo of Hartley

Hartley

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Thank you for getting back to me.  I tried to delete my account but the screen goes gray and nothing more happens.  If having my sign-in email will help I'd be happy to send it to you.
Photo of Victoria Gardner

Victoria Gardner, Official Rep

  • 618 Posts
  • 88 Reply Likes
Yes, please email me directly with your account name:  victoria.gardner@ibm.com

--Victoria
Photo of Spike Falana

Spike Falana

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I am having the same problem and utilize weather stations in different locations at different times of the year.  Deleting my user record would not be an option.
Photo of Victoria Gardner

Victoria Gardner, Official Rep

  • 618 Posts
  • 88 Reply Likes
Would you please email me directly, Spike, so I can look up your record and figure out what's going on?

Thank you!

Victoria Gardner
victoria.gardner@ibm.com
Photo of Jayson D. Holley

Jayson D. Holley

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I guess this is a continuous problem. I'm having the same issue, 2 years after the original post.
Photo of Victoria Gardner

Victoria Gardner, Official Rep

  • 618 Posts
  • 88 Reply Likes
Would you please email me directly, then, Jayson?  I am happy to try to find a solution.  This is not a wide-spread problem, so far as I know.

Victoria
victoria.gardner@ibm.com
Photo of Victoria Gardner

Victoria Gardner, Official Rep

  • 656 Posts
  • 92 Reply Likes
Just so I keep everyone in the loop, there seems to be a problem with newly-created Weather Underground accounts:  they lack a connection that the PWS set up needs to link to, identified today, May 29, 2019.  The programmers are looking into it. 

If you're having trouble setting up a new PWS, please either email me or put a note in the feedback form at https://feedback.weather.com/customer/portal/emails/new?b_id=17298

Thank you!

--Victoria
victoria.gardner@ibm.com