My webcam no longer working after the update.

  • 2
  • Question
  • Updated 1 week ago
My weather camera has worked flawlessly for months, after the update it is no longer online. Do I need to make changes to the ftp settings on the camera to get it working again?
Photo of Kieth Rumbold

Kieth Rumbold

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 weeks ago

  • 2
Photo of Tom

Tom

  • 51 Posts
  • 18 Reply Likes
I think you will find it is functioning just fine.

If you go to the Wundermap and turn on the webcams layer, then zoom in to your station, I bet you will find it there.

Mine are showing offline even though the images are still being saved, and they do appear on the Wundermap, just not associated with my station.

I cannot explain what is going on with camera/station associations, but WU has had an issue with dropping the associations for a long time (new servers or not).
Photo of Kieth Rumbold

Kieth Rumbold

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
I did as you suggested, my camera is not showing up. I can see a few others but unfortunately not mine. I tried deleting it and setting it up again and still no luck.
Photo of Kieth Rumbold

Kieth Rumbold

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
On the camera interface i get an error that claims "FTP server login failed". For kick and giggles I reset my password and still no luck.  Am I missing something?
Photo of Tom

Tom

  • 51 Posts
  • 18 Reply Likes
I can't get my foscam to connect either.  Not sure why, but it is definitely pretty frustrating.

I have never used my foscam cameras on WU because they are inside.  My exterior cameras are SC3V and they work fine. 
Photo of Kieth Rumbold

Kieth Rumbold

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
I checked and the image type is set to image.jpg.  I have a few Amcrest POE cameras for outside surveillance that I could never get to work with Wunderground.  So I did some research and found out that Ambient Weather was selling a camera that was compatible with Wundergound.  I also found out that Foscam made them for Ambient Weather so I decided to buy the Foscam version because Ambient Weather had sold out and were not going to get any more.

I put up the Foscam and set it up and boom it worked, and stayed working for months and months until the upgrade.

I would hate to have to chuck it and buy another manufacture but I may end up doing that in the long run if I can't get this figured out.

Thanks for offering some helpful tips!

 
(Edited)
Photo of Tom

Tom

  • 51 Posts
  • 18 Reply Likes
If you have to, I personally have had great success with my SV3C 960p WIFI.  You said you were using POE so I think you might like this:

https://www.amazon.com/Security-Surveillance-Waterproof-Connection-Compared/dp/B01G1U4MVA

You can check out my latest image here:

http://cam.meckweather.com/image.jpg

Be sure to check at night so you get an idea of the infrared range.  I have a piece of software that overlays the weather (used to be WU but unfortunately not anymore as that code had to be rewritten, i know - sad but true) onto the image.  It also automatically creates a 3 hour and daily time lapse.  The 960 WIFI and the 1080 POE are the same price.

Not trying to be a salesman, just a personal review.


I see no mention in the new documentation of a file size limit.  It used to be 150K per image, so I had to upload only a thumbnail of the real image to WU.
(Edited)
Photo of Tom

Tom

  • 51 Posts
  • 18 Reply Likes
My webcam is at least now showing up as being online. 

Thanks to whomever is working on this at WU!!

Still not associated with my station, but a step in the right direction!  
Photo of Kieth Rumbold

Kieth Rumbold

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes

I like your setup!  If your cam status has changed I will wait a bit until I pull the trigger on a new camera.  Saved the camera's you suggested in my amazon shopping list.  Thanks for the suggestion!
Photo of Tom

Tom

  • 37 Posts
  • 17 Reply Likes
I run two different software packages.   Previously all the forecast data came from WU but not anymore :(  

You can see them at:

www.w34.meckweather.com

and 

www.meckweather.com

I use the w34 package mostly from my phone as it really looks good mobile.  The computer version does not look bad either.  The other package provides many more options and many more details as well as intensive analysis available in the header tabs.
(Edited)
Photo of Tom

Tom

  • 51 Posts
  • 18 Reply Likes
I was heartened by the the change in status.  I added the Foscam Test back in.  I still cant login.

I used filezilla to try and do something manually but it still did not even try and log in (Error: Server closed the connection.).

After about 30 minutes it finally told me the username was accepted, but my password was wrong (Response: 530 Login authentication failed).  This is after I was able to log in manually on the other two usernames (DeviceIDs) using the exact same password.  I think there is some kind of error when they (or their system, if automatic) builds a new device on an account and they are not inserting the proper password.  Maybe after a time the proper password will be installed, but WU needs to fix this device build issue ASAP.  Yesterday, I deleted the test device within an hour thinking it was something I did that caused me to be unable to login.

Now with filezilla's help I know it works and the problem is on WU's side.


Photo of Victoria Gardner

Victoria Gardner, Official Rep

  • 512 Posts
  • 68 Reply Likes
Tom -- I've noted the login issue.  I'll let you know if there's a change.

--Victoria
Photo of L.A. Marr

L.A. Marr

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I found that uploading from my Ambient (Foscam) camera to a regular FTP site the camera added a whole directory system that is not configurable. I finally found a way to bipass the direct upload and am getting the invalid password error. Also, looking at the file I'm generating, I think that it is larger than the max allowed by Wunderground even if it DID accept my password. Everything was working perfectly until 2 April 2019, after that it fell apart. I'm not sure on whose end the problem started - Ambient or Wunderground. Currently I'm trying to set up a direct link to Wunderground rather than FTP and so for no joy. I need to explore to see if there is a customer service email for it like there was in the old days.

Photo of Victoria Gardner

Victoria Gardner, Official Rep

  • 492 Posts
  • 66 Reply Likes
*Waving her hand*

That would be me.  The official customer service feedback site is here:  https://feedback.weather.com/?b_id=17298

But at the moment, it's mostly me, so since you're here already, you can just as quickly email me with the details.  That will get it into a fix queue slightly more quickly.

--Victoria Gardner
victoria.gardner@ibm.com
Photo of Tom

Tom

  • 39 Posts
  • 18 Reply Likes
This is the same problem that many of us are having.  I have tried to give you as much information as I can.  It seems to be a Foscam specific problem as my SV3C cameras are sending.
Photo of Victoria Gardner

Victoria Gardner, Official Rep

  • 492 Posts
  • 66 Reply Likes
Yup.  I'm piling in all the documentation of the problem that I can!
Photo of Timothy Norris

Timothy Norris

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
reviewing my logs, it tells me that the FTP Password was incorrect (or username invalid). I removed the CAM and readded it .. the site sees my camera (but if I attempt to upload an image manually, it fails and WU shows it offline again) .. hope that helps others.
Photo of Victoria Gardner

Victoria Gardner, Official Rep

  • 492 Posts
  • 66 Reply Likes
Timothy, please email me if you want me to get you specifically in the queue.  I need your email address, and I don't want you posting it publicly here.

--Victoria
victoria.gardner@ibm.com
Photo of Tom

Tom

  • 51 Posts
  • 18 Reply Likes
So.  Suddenly one of my cameras (dehatterCAM3) is getting an error 404 and not accepting new images.

Edit:  I went to devices and selected edit CAM3.  I did not actually edit anything, but clicked save.  The webpage is now responding, but still not updating. 

Edit2:  It began accepting images again at 8:07 pm
(Edited)
Photo of Victoria Gardner

Victoria Gardner, Official Rep

  • 512 Posts
  • 68 Reply Likes
Thanks for all this Tom.  I'm leaving the report in the edit queue, so that the techs can take a look.  This was all on one day, Sunday 4-7-19, yes?

--Victoria
Photo of Tom

Tom

  • 51 Posts
  • 18 Reply Likes
yes