Not seeing any of my PWS data as of midnight or thereabouts January 29th 2020.

  • 2
  • Problem
  • Updated 2 months ago
  • (Edited)
On https://www.wunderground.com/dashboard/pws/  ,,, I see no data and the red-dot that I am offline.

Whereas on https://www.wunderground.com/member/devices ,,, I see I AM online, a Green-Dot

I have Davis set to upload to WU and that was working for yesterday the 29th .... then today I see no data getting from Davis to WU ..the Davis WeatherLink page has my VERY current data, all day, so far.

Ideas please?



Photo of RD

RD

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 2 months ago

  • 2
Photo of Chris Griffin

Chris Griffin

  • 1 Post
  • 1 Reply Like
Same here. I'm sending via node red and get Error: unable to verify the first certificate "UNABLE_TO_VERIFY_LEAF_SIGNATURE"
Photo of Paul Hutch

Paul Hutch

  • 21 Posts
  • 7 Reply Likes
An SSL certificate problem has been going on since around 23:00 UTC on the 29th, WU are working on it. Hopefully they'll get it fixed soon.
Ref. the SSL Certificate Error thread.
Photo of RD

RD

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Tnx lads for the confirmation.
Photo of Tim Roche

Tim Roche, Official Rep

  • 356 Posts
  • 53 Reply Likes
ssl issue should be resolved
Photo of Phil

Phil

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
I am still getting an SSL error as of 8:25 PM EST
Photo of Denny

Denny

  • 9 Posts
  • 2 Reply Likes
Although the certificate error is resolved, as of 5 minutes ago the HTTPS head was still not accepting data. The HTTP head is however.
Photo of Tim Roche

Tim Roche, Official Rep

  • 356 Posts
  • 53 Reply Likes
Can you post the error you are seeing? This should all be resolved.
Photo of Kevin Key

Kevin Key

  • 15 Posts
  • 10 Reply Likes
Still not working with weewx.
Photo of Denny

Denny

  • 9 Posts
  • 2 Reply Likes
Still have a problem... I'm receiving a lower level certificate verification error from python. Not a site mismatch as before, but an actual certificate verification error. Trying to figure out why.
Photo of Guy Bailey

Guy Bailey

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
I'm getting certificate verify failed (_ssl.c:852)
Photo of Denny

Denny

  • 9 Posts
  • 2 Reply Likes
So, the certificate isn't verifiable due to authority trust. Easily identifiable with wget or curl. It would appear that the certificate authority ("DigiCert SHA2 Secure Server CA") is not trusted with at least some of the Linux distributions. It is trusted in current MacOs.

-----

denny ~ $ wget https://rtupdate.wunderground.com/weatherstation/updateweatherstation.php
--2020-01-31 08:28:41--  https://rtupdate.wunderground.com/weatherstation/updateweatherstation.php
Resolving rtupdate.wunderground.com... 169.60.133.170, 169.47.111.58, 52.116.188.166
Connecting to rtupdate.wunderground.com|169.60.133.170|:443... connected.
ERROR: cannot verify rtupdate.wunderground.com's certificate, issued by 'CN=DigiCert SHA2 Secure Server CA,O=DigiCert Inc,C=US':
  Unable to locally verify the issuer's authority.
To connect to rtupdate.wunderground.com insecurely, use `--no-check-certificate'.
denny ~ $ curl https://rtupdate.wunderground.com/weatherstation/updateweatherstation.php
curl: (60) SSL certificate problem: unable to get local issuer certificate
More details here: https://curl.haxx.se/docs/sslcerts.html

curl failed to verify the legitimacy of the server and therefore could not
establish a secure connection to it. To learn more about this situation and
how to fix it, please visit the web page mentioned above.
denny ~ $


Photo of Tim Roche

Tim Roche, Official Rep

  • 356 Posts
  • 53 Reply Likes
yeah, looks like we just didn't get the intermediate cert in there, and our distro apparently is cool with the CA  thanks so much for the help in debugging this issue.
Photo of Denny

Denny

  • 9 Posts
  • 2 Reply Likes
Thanks Tim
Photo of Denny

Denny

  • 9 Posts
  • 2 Reply Likes
Hey Tim, would you be so kind as to post when the issue is resolved? Thanks
Photo of Tim Roche

Tim Roche, Official Rep

  • 356 Posts
  • 53 Reply Likes
Please check to see if this is resolved now
Photo of Denny

Denny

  • 9 Posts
  • 2 Reply Likes
Looks good now. Thanks for fixing it Tim.
Photo of Guy Bailey

Guy Bailey

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Yep. Working for me again as well. 
Photo of Guy Bailey

Guy Bailey

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Yep. Working for me again as well. 
Photo of Denny

Denny

  • 9 Posts
  • 2 Reply Likes
Hey Tim, I continue to see occasional certificate errors:

hostname 'rtupdate.wunderground.com' doesn't match either of '*.prod-pws-ng-546567-997b58a668d15d562a6bed58ea7c5f9e-0000.us-south.containers.appdomain.cloud', 'prod-pws-ng-546567-997b58a668d15d562a6bed58ea7c5f9e-0000.us-south.containers.appdomain.cloud', 'prod-pws-ng-546567.us-south.containers.appdomain.cloud'

Perhaps a DNS issue?

Photo of Dana Borgman

Dana Borgman

  • 4 Posts
  • 1 Reply Like
Will this take time to trickle through?
Photo of Techvet

Techvet

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
My station is still showing as off-line for past 2 days.    Data on Weatherlink Bulletin is being updates, so problem appears to be between WU and Davis.   Normal WUG data is fine, just WunderStation seems to be affected.
(Edited)
Photo of Denny

Denny

  • 9 Posts
  • 2 Reply Likes
I believe the WunderStation app is dead. It's been withdrawn from the app store. Probably a result of the API change. The 5.x Wundertgound app has stopped functioning as well.

Photo of Derek Woodley

Derek Woodley

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
I upload using an Arduino.
My weather stations are still sending data streams to wunderground as in the past but the upload is not being accepted or displayed on the Weather Underground website and stations show off line.
Has there been a change in the expected protocol? This problem started on the 29th Jan. Can someone suggest a fix?
Photo of joegr

joegr

  • 31 Posts
  • 10 Reply Likes
Yeah, they changed something.  I was using a variation of the common examples for sending data to WU with an Arduino.  I changed libraries and rewrote my data send routine, and it is working again now.
Photo of Derek Woodley

Derek Woodley

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Any chance you could give more details of what is now needed? Would appreciate help.
Photo of joegr

joegr

  • 31 Posts
  • 10 Reply Likes
Sure.

Basically, I went from this:
#include <WiFiClient.h>

  WiFiClient client;                                                      // connect to Weather Underground
  if (!client.connect("rtupdate.wunderground.com", 80)) {
WUresponse = "Connection Failed"; }

client.print("GET /weatherstation/updateweatherstation.php?");
client.print(ID, password, and all the weather data);
client.println("/ HTTP/1.1\r\nHost: host:port\r\nConnection: close\r\n\r\n");

To this:
 #include <ESP8266HTTPClient.h>
 HTTPClient http;
 http.begin("http://rtupdate.wunderground.com/weatherstation/updateweatherstation.php?"; + ID, password, and all the weather data);
 int httpCode = http.GET();
 if(httpCode == HTTP_CODE_OK) {
    String response = http.getString();
   }
  http.end();


Of course, there is more to it, but this should get you far enough to get there.


(Edited)
Photo of Derek Woodley

Derek Woodley

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Many thanks. Very helpful.
Photo of Denny

Denny

  • 9 Posts
  • 2 Reply Likes
Photo of David Richardson

David Richardson

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
I have a AcuRite pro weather station that only gives basic option of sending data to WU.  The only options I have are station ID and KEY.  Since Jan 29 @ 2300 my device has been offline.  I have reset it.  I changed the station id and key to a new one and tested at different location, no different.  still offline.  what can we do to resolve this?
Photo of Tim Roche

Tim Roche, Official Rep

  • 356 Posts
  • 53 Reply Likes
I'll reach out to acurite again.
Photo of David Richardson

David Richardson

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Is there nothing I can do on my end to resolve it?
Photo of Tim Roche

Tim Roche, Official Rep

  • 356 Posts
  • 53 Reply Likes
probably not.  
Photo of Derek Woodley

Derek Woodley

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
I am uploading to WU via an Arduino and GPRS cell phone network from here in the UK. Data stream protocol is correct. No data showing on WU site. If I upload the same data stream thru a browser WU accepts and displays correctly! Can anyone offer help? WU are you listening?
Photo of joegr

joegr

  • 33 Posts
  • 10 Reply Likes
I am using an Arduino too.  I had to change the way I was doing the GET to get it working again after the 29th.

Basically, I went from this:
#include <ESP8266WebServer.h>

  WiFiClient client;                                                      // connect to Weather Underground
  if (!client.connect("rtupdate.wunderground.com", 80)) {
WUresponse = "Connection Failed"; }

client.print("GET /weatherstation/updateweatherstation.php?");
client.print(ID, password, and all the weather data);
client.println("/ HTTP/1.1\r\nHost: host:port\r\nConnection: close\r\n\r\n");

To this:
 #include <ESP8266HTTPClient.h>
 HTTPClient http;
 http.begin("http://rtupdate.wunderground.com/weatherstation/updateweatherstation.php?"; + ID, password, and all the weather data);
 int httpCode = http.GET();
 if(httpCode == HTTP_CODE_OK) {
    String response = http.getString();
   }
  http.end();


(Edited)
Photo of David Richardson

David Richardson

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
So I spent some time on the line with Acurite customer service. They say their devices are fine, nothing wrong with them. They could sswitch mine out for a new one (like that would do anything). So in essence Acurite was not in the least helpful. They simply told me WU changed something and its Wu's problem and not theirs.

So I am unsure what to do. Just return this setup and start over again is one possibility. But I really thought the interface was slick and the setup was good, for the 3 weeks it worked.

Tim, realistically will anything change to get them sync'd again or should I move on to a different solution?
Photo of David Richardson

David Richardson

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Something changed, as of about 2000EST time the unit started reporting again....
Photo of Derek Woodley

Derek Woodley

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Mine are also back!