UV Index is showing -1 sometimes

  • 4
  • Problem
  • Updated 8 months ago
Suddenly after getting good UV indexes througout the day at 1pm I am getting UV = -1 in an international location. Is this a bug?
The station is reporting it as it worked well and then now it is not showing the information.
Photo of Billev

Billev

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 5 years ago

  • 4
Photo of WunderWilliam

WunderWilliam

  • 267 Posts
  • 18 Reply Likes
Which location returned a -1 for null data? Could you send me the call you made (with the key removed) ?

Thanks!
Photo of Billev

Billev

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Photo of Pedro Fernandes

Pedro Fernandes

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I am having that problem too. Could you please tell me what is going on? is it a bug?
Photo of bfitzorg

bfitzorg

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I'm assuming this means n/a, but it'd be nice if someone from WU responded.
Photo of Brendan Hayes

Brendan Hayes, Official Rep

  • 962 Posts
  • 122 Reply Likes
The -1 should be read as an N/A. We will take it out in updates so it makes more sense when there is no value.
Photo of pixmat

pixmat

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Brendan, today the UV index service is returning anything but real data. I've tried SEVERAL locations, for example:

http://api.wunderground.com/api//cond...

its returning 0 UV.

Several other locations are returning 0 or even --. Is this service working properly?
Photo of Brendan Hayes

Brendan Hayes, Official Rep

  • 962 Posts
  • 122 Reply Likes
Not all stations report UV, so its a bit hit or miss.
Photo of pixmat

pixmat

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
@Brendan thanks for your reply. Why I see somtimes "0" but sometimes "--"? Is the same?
Photo of Brendan Hayes

Brendan Hayes, Official Rep

  • 962 Posts
  • 122 Reply Likes
0 should mean 0, and -- mean not observed. If it says 0 all day then the station probably does not report UV. When we can do some development on it we can make it better to only show the value if the station is reporting it.
Photo of demogar

demogar

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Brendan,

We have the following issue: we still get 1.0 UV until 9:00 a.m. for several stations. Why it takes so long to refresh the data?
Photo of tmaster

tmaster

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Any ideal why the post API refuses to take the UV and UVI data I send it?
Photo of Alex Ershov

Alex Ershov

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
For real time UV Index report try https://www.openuv.io. OpenUV - Global UV Index Forecast API.