WEATHER API IS DOWN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 7
  • Problem
  • Updated 2 years ago
THE WEATHER API IS DOWN. ALL REQUESTS FAIL!

HERE IS AN EXAMPLE RESPONSE:

An error occurred while processing your request.

Reference #97.ccb2f748.1477986852.37132a


Photo of Lucian Baciu

Lucian Baciu

  • 7 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 2 years ago

  • 7
Photo of Hani Youcefi

Hani Youcefi

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
+1
Photo of Roberto

Roberto

  • 28 Posts
  • 3 Reply Likes
+1 No information, no feedback, (I also asked on Twitter), no api status page... not very professional!
Photo of Thomas Fuchs

Thomas Fuchs

  • 41 Posts
  • 9 Reply Likes
+1

Why is there no status page or any channel that gives updates? Do officials watch and answer this forum at all? The service is very pricey, and the outages are numerous. 
Photo of Ron SchicklerRS

Ron Schickler

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
+1
Photo of Dado

Dado

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Same here, it would be appreciated if you can at least let us know that you are on the problem.
And an ETA for a fix?
Photo of Thomas Fuchs

Thomas Fuchs

  • 41 Posts
  • 9 Reply Likes
For me it's working now. JSON replies are back and Animated GIFs are generated again.

Still the lack of communication is terrible and seems very unprofessional to me. 
Photo of Roberto

Roberto

  • 28 Posts
  • 3 Reply Likes
Indeed seems ok now. I agree with Thomas, very unprofessional.
Photo of Thomas Fuchs

Thomas Fuchs

  • 41 Posts
  • 9 Reply Likes
It's dead again
Photo of Roberto

Roberto

  • 28 Posts
  • 3 Reply Likes
Down again :(
Photo of Roberto

Roberto

  • 28 Posts
  • 3 Reply Likes
As api.wunderground.com seems hosted by akamai  (deploy.akamaitechnologies.com) there is a status page here https://www.akamai.com/fr/fr/solutions/intelligent-platform/visualizing-akamai/real-time-web-monitor...

Can be caused by an attack ?
Photo of Thomas Fuchs

Thomas Fuchs

  • 41 Posts
  • 9 Reply Likes
About 30% of requests are successful by now, so it seems to be a traffic / overload issue. This seems to happen regularly. We really need some clarification from officials.
(Edited)
Photo of Dado

Dado

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
This is going on for about 5h.
Does anyone from your service read it?
Photo of Andreas Mause

Andreas Mause

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
... we built a weather-cache for these regular disconnection in our application (no connection or last request younger then 6hours? use older data in cache - so we can use the free-account because of less requests). unfortunately we uploaded this update today morning :(
Photo of Thomas Fuchs

Thomas Fuchs

  • 41 Posts
  • 9 Reply Likes
I also use caching for everything (because of the disconnection issues mainly), but it only caches for half an hour. 

Right now, around 90% of requests are successful.
Photo of Brendan Hayes

Brendan Hayes, Official Rep

  • 962 Posts
  • 122 Reply Likes
We did have server issues last night, and our backend team responded right away.  They fixed it right away and have been working non stop since to make sure things stay stable and to rectify any issues.
Photo of WeatherVor

WeatherVor

  • 38 Posts
  • 4 Reply Likes
Why do you have a major issue every week?
The api was fairly stable for years but in the last few months it became just way too unreliable.
(Edited)
Photo of Christian Schnellrieder

Christian Schnellrieder

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Hello.

The API is now online but since Nov 1 the results for the temp Is sometimes wrong

Same result with different pws codes. The temp jumps sometimes to a "dummy" value.

Br,
Christian
(Edited)
Photo of Brendan Hayes

Brendan Hayes, Official Rep

  • 962 Posts
  • 122 Reply Likes
Can you send what URLs you are seeing this behavior on?
Photo of Christian Schnellrieder

Christian Schnellrieder

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Photo of Gert Ulott

Gert Ulott

  • 31 Posts
  • 2 Reply Likes
@Christian,
I can confirm your problem!!! See Link
http://homematic-forum.de/forum/viewtopic.php?f=19&t=17209&start=260#p315905

I also detected that my station ihesseno7 disapeared from my favorites and cannot be added any mor because its nam Ober-Woellstadt cannot be found in the add favorites menu!!!

The dis somthing terrible on Nov. 1!

Gert
Photo of Gert Ulott

Gert Ulott

  • 31 Posts
  • 2 Reply Likes
I meant:
They did something terrible on Nov. 1!
(Edited)
Photo of Gert Ulott

Gert Ulott

  • 31 Posts
  • 2 Reply Likes
That is my api request:
http://api.wunderground.com/api/.../conditions/lang:DL/q/pws:IHESSENO7.xml

that was a correct answer:
        <full>Ober-Woellstadt, Woellstadt, HESSEN</full>
        <city>Ober-Woellstadt, Woellstadt</city>
        <state>HESSEN</state>
        <country/>
        <country_iso3166>DE</country_iso3166>
        <latitude>50.299992</latitude>
        <longitude>8.755654</longitude>
        <elevation>472 ft</elevation>
        </observation_location>
        <estimated>
        </estimated>
        <station_id>IHESSENO7</station_id>
        <observation_time>Last Updated on November 3, 12:06 CET</observation_time>
        <observation_time_rfc822>Thu, 03 Nov 2016 12:06:52 +0100</observation_time_rfc822>
        <observation_epoch>1478171212</observation_epoch>
        <local_time_rfc822>Thu, 03 Nov 2016 12:07:50 +0100</local_time_rfc822>
        <local_epoch>1478171270</local_epoch>
        <local_tz_short>CET</local_tz_short>
        <local_tz_long>Europe/Berlin</local_tz_long>
        <local_tz_offset>+0100</local_tz_offset>
        <weather/>
        <temperature_string>47.3 F (8.5 C)</temperature_string>
        <temp_f>47.3</temp_f>
        <temp_c>8.5</temp_c>

and here is a wrong answer to the same api request (if it is wrong. it is always the same wrong answer - an old value from "Kirdorf"):
<full>Kirdorf, Germany</full>
<city>Kirdorf</city>
<state>DT</state>
<state_name>Germany</state_name>
<country>DL</country>
<country_iso3166>DE</country_iso3166>
<zip>00000</zip>
<magic>18</magic>
<wmo>10638</wmo>
<latitude>50.299992</latitude>
<longitude>8.755654</longitude>
<elevation>185.9</elevation>
</display_location>
<observation_location>
<full>Ober-Woellstadt, Woellstadt, HESSEN</full>
<city>Ober-Woellstadt, Woellstadt</city>
<state>HESSEN</state>
<country></country>
<country_iso3166>DE</country_iso3166>
<latitude>50.299992</latitude>
<longitude>8.755654</longitude>
<elevation>472 ft</elevation>
</observation_location>
<estimated>
<estimated>1</estimated>
<description>These are estimated conditions. There are no weather stations nearby.</description>
</estimated>
<station_id>IHESSENO7</station_id>
<observation_time>Last Updated on Juni 30, 23:16 CEST</observation_time>
<observation_time_rfc822>Thu, 30 Jun 2016 23:16:39 +0200</observation_time_rfc822>
<observation_epoch>1467321399</observation_epoch>4
<local_time_rfc822>Thu, 03 Nov 2016 12:03:01 +0100</local_time_rfc822>
<local_epoch>1478170981</local_epoch>
<local_tz_short>CET</local_tz_short>
<local_tz_long>Europe/Berlin</local_tz_long>
<local_tz_offset>+0100</local_tz_offset>
<weather>Teils Wolkig</weather>
<temperature_string>60 F (16 C)</temperature_string>
<temp_f>60</temp_f>
<temp_c>16</temp_c>
Photo of Gert Ulott

Gert Ulott

  • 31 Posts
  • 2 Reply Likes
Does anyone take care of the problems described here? I also sent an email to Support.
Photo of Gert Ulott

Gert Ulott

  • 31 Posts
  • 2 Reply Likes
As the WU-App obviously also relies on the values given back by the XML API request it is also unusable at the moment.
Support mailed that the problem cannot be solved before next year.
Photo of Christian Schnellrieder

Christian Schnellrieder

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi

@Gert Ulott

Thank you for the information. I "solved" this problem with an evaluation funktion in my script. If the "observation_time" to mutch in the past ... i drop the data package.

Br,
Christian
Photo of Gert Ulott

Gert Ulott

  • 31 Posts
  • 2 Reply Likes
so did I :-)
But but the nonsence replies are coming more and more often!
Question:
Can you look for your wheatherstation by NAME (not CODE!) in either APP oder URL?
(Edited)
Photo of Roberto

Roberto

  • 28 Posts
  • 3 Reply Likes
It seems that Wunderground servers are again in trouble!! Only 5% of my requests are responding, all the rest not respond or a error message (totally wrong) like:

no sense response like: 

"error": {
"type": "missingkey"
,"description": "you must supply a key"
}
}
Photo of NYSTA

NYSTA

  • 18 Posts
  • 0 Reply Likes
I've been getting that message on and off for the last few days.

<response> <version>0.1</version>
<termsofService>http://www.wunderground.com/weather/api/d/terms.html</termsofService>;
<features>
</features>
<error>
<type>missingkey</type>
<description>you must supply a key</description>
</error>
</response>
(Edited)
Photo of Hani Youcefi

Hani Youcefi

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Hello
I am getting error

{
  "response": {
  "version":"0.1",
  "termsofService":"http://www.wunderground.com/weather/api/d/terms.html",
  "features": {
  }
		,
	"error": {
		"type": "missingkey"
		,"description": "you must supply a key"
	}
	}
}
Photo of Tony Taurisano

Tony Taurisano

  • 7 Posts
  • 2 Reply Likes
Same here. 
Photo of Andreas Mause

Andreas Mause

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Same here!

If i read the data with PHP (with file_get_contents) i got an error - often (b:0). If i call the link via browser everythink okay. I set the timeout from 5 to 10 (ini_set('default_socket_timeout',10); ) ... i will see ...

lga
(Edited)
Photo of Roman Jilge

Roman Jilge

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes

Same here: 8 of 10 API requests deliver old data (from yesterday).
@Wunderground: please post, when the problem is solved. 

Greetings
JR